Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Mořská pěna

Mořská pěna

Antek Básně » o Přírodě

Anotace: ........

Květině opadaly kvítky,
když vyrostla z mořské pěny,
zbyly jen křehoučké snítky,
které ti nikdo nedá do vlasů.
Ve vzduchoprázdnu, kde nejsou stěny,
plameňák je ptákem pro krásu.

Z oceánské hlubiny,
přišla na zelený koberec,
Venuše zrozená z lidské viny.
Oblečená – neoblečená,
člověk – žena nebo věc,
slabým závojem natřená.

Nad korálovými útesy,
i nad plážemi s deštníky.
Tam, kde hukot mění se v jezy,
letí v poryvech větru racků letky.
Otevírá se ráj i peklo,
jako když přichází noc i světlo.
Publikoval(a): Antek, 3.11.2022
Přečteno (79x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 10:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti