Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

V mlze

V mlze

Jasné obrysy těch blízkých věcí,
a dále je rozeznat jen stěží.
Vše, ale v běžném tempu přeci,
neb se žije tím, co kolem střeží.

O něco málo a pomaleji,
v husté mlze i o život běží.
Více pozornosti, v té aleji,
kde vidět méně do soutěží.

Krajinou tou, jíž sedají mlhy,
stupnicí nejjemnějších přechodů,
nejeden citlivý pohled zvlhlý,
vstupuje souhrou, v přerodní shodu.
Publikoval(a): Litarts, 21.10.2022
Přečteno (89x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 02:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti