Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Proberu se brzy

Proberu se brzy

Flamaintenebris Básně » o Životě

Anotace: Nějak to tu nežije

Kam poděla se poezie
to něžné kvítko, múza milá
nechť básníkovi se okem vylije
a touha proudí mu v žilách

nebylo od věci skládati básně
a zříti mnohé nápady
však teď je jiného času v dálce
co rostou i jen padají nálady

ale zase přichází temné období
které jest jednou do roka zdá se mi
lidé tráví více času doma v pohodlí
projevují se touhy a věci odkládané do zimy

taky že se říká dej to k ledu
plný význam možná byl nech jen v klidu
takže se tu lidé rozvášní
umělci co nepotřebují uznání

však je dobře že to tak je
podzim je časem příprav na rovině
i barvu listí si strom bere zpátky
pročítám už únavně toužebné pátky

jen kdybych věděl co v nich čeká
a i v těch ostatních dnech
ne že mě život leká
kéž zná ten lesní mech
Publikoval(a): Flamaintenebris, 18.10.2022
Přečteno (74x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, Makaveli

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti