Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Klid

Klid

Svět teď nehoří
vše je deštěm cítit.
Dům mi už neboří
slunce začlo svítit.
Smutek necpe
srdce do kouta
Ukrytá svíce
roztaví pouta.
Vzduch proudí
plíce plesají.
Každý ať posoudí
a mír mi nechají.
Válka skončila
mysl proti srdci.
Krev už stačila
pryč je pach smrti.
Plesat, smát se
tančit, zpívat.
Temnora skryla se
nechoď ji vzývat.
Není to bez vrásek
srdce má jizvy.
Svět je pln krásek,
tak neboj se z jizby.
Brzy přijde další boj,
leč zničil jsi tento voj.
Publikoval(a): eurius, 13.10.2022
Přečteno (31x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti