Srdce / Kapičky
Srdce / Kapičky
Srdce
Základ rytmů srdcem daný,
v pravidelném mírném tempu.
Tlukoucí aměr-život zvaný,
arytmií někdy střepů.
Avšak i tím zdrojem citů,
v přeneseném významu.
Otevřeně nebo v skrytu,
sloužící snům, lásce, klamu.
Srdce, jako motor těla,
také vjemů rozechvělých,
kde jejich slova zazněla,
i v rytmu tepů smělých.
Hřeje, bolí, ladí duši,
tak či onak vždy se ozve.
Překryje stav nebo zruší,
k vyvážené poloze své.
Kapičky
Co je hřích,
pláč i smích,
kdo čím zpych,
v očích svých.
Co je pláč,
bol i trest,
proti rváč,
hříchů rest.
Co je smích,
výsměch též,
radost, lež,
i oddych.
Publikoval(a):
Litarts, 3.10.2022