Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Rehek domácí

Rehek domácí

Za oknem svou skřípe rehek,
poslouchám ty ptáčky všední.
Každý z nich i něčím svědek,
ale také zpěvem přední.

Tmavý, s rezavým ocáskem,
potřásá, pak hbitě létá.
Skřípe a směje se hláskem,
ten nejdéle tu od léta.

Stěhování volí pozdní,
říjen i někdy listopad,
kdy hlas jeho písně dozní,
a odlétá na každý pád.

Říkají mu kominíček,
že černo-šedě-rezavý.
Živý však, jako ohníček,
šustot z hrdélka řezavý.
Publikoval(a): Litarts, 21.9.2022
Přečteno (57x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 16:03
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti