Větrný mlýn
Větrný mlýn
Skřípe dřevo, vítr kvílí
v starém mlýně na návrší
v starém mlýně na návrší,
kde se věčnost mění v chvíli
V mlýně, kde jen vítr sílí
nedáš-li si pozor, brachu,
podlehneš-li svému strachu,
semele tě na prach bílý
Vítr kvílí do skřípání
prastarého srdce mlýna,
už tě volá černá hlína -
nemá, nemá slitování...
Zavři radši svoje oči.
Slyšíš? Už ti zvoní hrana.
Tam, co návětrná strana
zavede tě do klokočí...
Nic tě před ním nezachrání.
Pros o Boží smilování.
Publikoval(a):
glacier, 7.9.2022