Perseidy
Perseidy
Měsíc odkryl noční záři
pramen hvězd jen v dálce žhnul
jen dvě těla
muž a žena
v očích zápal rozblesknul
Chvíli nahlas, chvíli tiše
pak hlas chladu z dálky pěl
okamžik ten
nade všechny
chtěl s ní shořet na popel
Nic a všechno v jednu chvíli
vytí psa je z dálky znát
Měsíc svítí
hvězdy hoří
asi ji začal mít rád.
Publikoval(a):
Hášaša, 22.8.2022