Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Chvíle lásky

Chvíle lásky

michaela07 Básně » o Lásce

Anotace: když se zamiluješ a čekáš na odpověď

Krouživým pohybem
padají myšlenky
Spirálou – Dráhou,
jak unavené milenky

Malá kostička
mi spadla do cesty,
pár malých čtverečků,
cestu si proklestí

Prosycen osudem,
bolestí, láskou
Pln slunce světla,
či na čele vráskou

Za větrné noci,
ve vlasech svit měsíce
A na kůži vůni
z borovic tisíce

Vím, že jsem upletená
ranním zpěvem ptáků,
se svobodou větru a
za šera červánků,

jsem mravenčí pílí
a bzukotem úlů,
posekanou trávou,
jsem jedinou chvílí

jsem ta chvíle co žije
z ranního svitu,
a v paprscích hvězdy
co nocí svítí tu

Jsem dechem tvým,
co tělem ti proudí
Jsem úderem srdce,
co krví tvou bloudí

Jsem strachem,
kterém nerozumíš.
Jsem úsměvem,
bez něhož žít neumíš…

Jsem sen, který se ti plní
Jsem veršem, v básni „O ní…“

O…lásce, která kolem proudí
O… touze, která něco loudí
O přírodě, kterou mám rád
o srdci mém,
které chci
Ti
dát!
Publikoval(a): michaela07, 1.8.2022
Přečteno (200x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, NikiD, Bezhlavý rytíř, Klarineb, Lipová, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 2 stránek.
roboti