Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sklenice do kontejneru / V druhé půli

Sklenice do kontejneru / V druhé půli

Sklenice do kontejneru

Ostrý úder do bubínku,
nenechat tak uchu zaznít,
nebo v moment, kdy tu sklínku,
pustím v břinku, dlaní zakrýt.

A pak druhá, třetí, čtvrtá,
tříští se samy o sebe.
To je moje, malá črta,
zahleděn jsa do nebe.

V druhé půli

Je léto, ty poeto,
tak napiš to i větou.
-
A popsat znaky jeho,
jaký, jaké, jakého?
-
Slunce, teplo, bouřky blesk,
co tě svedlo, v hořký stesk?
-
Svěžest a mládí jara,
vadí mi zvěst, ta stará.
Publikoval(a): Litarts, 7.7.2022
Přečteno (44x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 15:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 13 stránek.
roboti