Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Když tvá ruka se sune po papíře

Když tvá ruka se sune po papíře

Flamaintenebris Básně » o Lidech

Anotace: jest psáno, mnoho dáno

Píšeš básně pro potěšení
v hlavě pak jen zpozornění
To jak horlivě přemýšlíš
že porozumění budeš blíž

Rým střídá sloku
utápíš se v tom oku
Snadného prozření
zda-li tvé snažení

Ostatní chápou více
než jako střevíce
Co na tobě lze viděti
nebrat stále ohledy

Pořád muž či žena
není třeba si honit ega
A to i v ději života
když je to stejně seshora

Význam mnohdy uschován
stejně jako muž pochován
Pro ženu však více
z pohledu mé svíce

Záleží ve výsledku na tom
kde roli hraje i atom
Jak moc tužeb máš
připraven že dáš

Kousek své jistoty
až těsně do hmoty
Odhodlán k provedení
osudem co rozum mění

Dle toho pak za času krátkého
navštíví tě jak to telátko
Ukáže ti skutečný směr
však ne pro všechny má stejný úděl

I ve vnímání plynutí
jak moc rychle to nutí
Se stále otáčet
pověs to na háček

Stejně tím nic nezměníš
jen kapku slze vyroníš
Však ne pro sebe
v tom je to nebe
Publikoval(a): Flamaintenebris, 20.6.2022
Přečteno (52x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, Psavec, Lipová, děda včela, Makaveli

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 05:52
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti