Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

V zápasu času, prostoty

V zápasu času, prostoty

Flamaintenebris Básně » o Životě

Anotace: útěku plán

Je jedno kam tvé kroky směřují

Budeš se smát
ale i bát
Však svobodný budeš svůj pán
nač mít majetek a pole lán?

Třeba zalkneš se v touze po vodě
či se utopíš podruhé v karafě
Budeš se ptát proč jsi to udělal
že jsi od lidí odplaval

Na vraku však mezi nimi
či na jachtě za linií
Časem však poznáš
že smát se máš

Jen rodina, zázemí
je to co tě drží za zdí
Cihly se drolí jen myšlenkovými pochody
nemusíš brát ohled na žádné dohody
Co si kdo určil za životní pouť
i kdyby část její chtěl s tebou plout
Čas je jen simulace této reality
kdy můžeš potkat pradávné entity

Pak možná poznání budeš blíž
potěžkáš od dveří masivní klíč
Za prahem se pravda skrývá
však většina se jen na místě kývá

Přitom slepě hroby kopá
nemusí to být tvoje nota
Publikoval(a): Flamaintenebris, 16.6.2022
Přečteno (57x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, kopretina7777, Lipová, Mirastus, Makaveli

Spodek

Stránka generována 16.4.2024 08:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti