Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

ÚKLID A SKLIZEŇ

ÚKLID A SKLIZEŇ

co dělat když ve sklepě
odlepit nohy
je těžké

padání zdá se být
nekonečné

asi kravatu s puntíky
uvázat svátečně
nebo se zbytečně
škubat

co dělat když na půdě
zápach jak v krimu
pozvolna nazuje
na nohy zimu

ustlat si v podkroví?
pokoušet strpení
z nočního zranění
dojde si k svýmu /lvímu/

přes den se ochladí
vzpomínky po lžičkách
hlasy ho navádí
nešlapat po špičkách

v průběhu utkání
pozmění na dlaních
čároví osudu
"poslouchat nebudu"
to věčné lhaní
/si/

jak když vnitřní vesmíry
spadnou sobě do díry
kde krajíce z bochníků
září jako měsíce

tak zůstávám v tichu a nenechám kliku
se jako květ otevřít
do doby svitu
až procítím míchu
dýchnu a proměním
Publikoval(a): Martin Havlíček, 14.6.2022
Přečteno (43x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Makaveli, Lipová, Psavec

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 14:58
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti