Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Mona Lisa

Mona Lisa

MaCH007 Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Té, jenž od školy již znám a tajně po nocích na ni myslívám...

Víno a ženy s věkem zrají,
Kdo Tě zná, všichni se ptají,
Kde bereš tu krásu každý den?

Vždy Ti úsměv na tváři sluší,
každý na Tebe se usměje, aniž tuší,
že s radostí žiješ přece jen?

Tvé oči vždy září jako korálky,
pro každého jsi vílou z pohádky,
a pro někoho pak splněný to sen?

Vrásky, jenž zlehka zdobí tvou tvář,
Toť stopy moudrosti a jejich zář,
Proč jsi jednou z mála takových žen?

Monou Lisou ve skutečnosti jsi celá,
smít Tě namalovat, pokud bys chtěla,
Pak malířem tu pro Tebe jsem!
Publikoval(a): MaCH007, 8.6.2022
Přečteno (133x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Mirastus, valachia

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 16:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti