Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Láska

Láska

Ta královna všech citů,
tak vzácná, pomíjivá,
něžná, vášnivá, snivá,
podnětem mnoha mýtů.

Náhle požár zažehne,
prosadí se sobecky.
Propuká i v pláč dětský,
shoří, popelem lehne.

Také však vstoupí tiše,
s otevřenou náručí.
Rozdává a nemučí,
pozvedá se do výše.

Čas ji zráním pozmění,
v rámci funkcí života.
Jinak zní její nota,
zůstává ale jměním.

Nebo z pouta vystoupí,
zamíří cíl na jiné.
Štěstí vezme, zahyne,
bolest ji i vykoupí.
Publikoval(a): Litarts, 20.5.2022
Přečteno (120x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: kopretina7777, Psavec, Hášaša

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 22:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti