ĎÁBEL
ĎÁBEL
Nikdy tu nestál a přece tu stojí
Z ničeho nic ze země vzrost
Je tady ďábel a člověk se bojí
Je tady on - nezvaný host
S řetězy na krku a s okovy v ruce
Vydal se lovit do městských bran
Než spoutal duši tak zabil i srdce
Pro hladové oči zběsilých vran
Nikdy tu nestál a přece tu stojí
Pozdě je modlit se i stloukat kříž
Všude jsou mrtvoly je po souboji
Nebe má zavřeno teď už to víš
Publikoval(a):
valachia, 29.4.2022