Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Z jarních písní

Z jarních písní

Naproti nám tu kvete javor,
celý v chomáčcích-žlutých květů.
Svátečním svým se chlubí šatem,
listem až po něm, ne ve střetu.

Pastvou včelám, ze zimních závor,
na nektaru a pylu zlatém.
Z větvoví slyšet i pěnici,
tu zpěvnou, zvučnou směsici.

Tak v typickém času dubnovém,
ještě zimně, předjarně jarním.
Již s radostí přírodních námluv,
v boji smělém, takto parádním.

Každým rokem ve zrodu novém,
dle výše daného řádu smluv.
S obdivem my řídíme se jím,
okouzleni i jeho spěním.

(rýmy: ABCB - ACDD)
Publikoval(a): Litarts, 25.4.2022
Přečteno (71x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Psavec, Hášaša

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti