Propojené kamarádky
Propojené kamarádky
Anotace: Napsala jsem báseň o přátelství s mojí nejkamarádkou, která má složitý život...
Jsi slzou
plachetnice
světu vstříce
Jsi slzou
světla
a trávou
mou
Jsi slzou
na křídlech
nocí bezesnou
v nás vtělenou
Jsi slzou
na stěnách
jenž stírá
světa prach
Jsi slzou
v pavučinách
trpkou v ostružinách
velkou jako strach
trny tě chrání
před světa dlaní
Jsi slza krve
v ráně mé
pro nás otevřené
světu
Jsi slza krve
plachetnice
za žalu
krvavého slunce
nám vstříce
Jsi slza
v ráně mé
co s mojí krví
vře
Jsi slza laně
divoké
v nás obou
zraněné
Jsi slza
na tváři mé
já chráním Tě
Ty zase mě
Publikoval(a):
kopretina7777, 16.4.2022