Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Připíjím na lidství

Připíjím na lidství

kopretina7777 Básně » o Lidech

Anotace: A tak včera jsem v sobě řešila toto...

Za vaši přetvářkou
hnijete
Je mi hanba
za lidství
za falešná přátelství
na oko

Je mi hanba
za list
co potají
o vás
chci číst

Proč
bolí vaše hnití
proč zvíře
je mi bližší

Proč hnití
schováte za
klam dokonalosti
a krásy duše
jenž
dáte na obdiv

Smrt
dává mi číst
váš schovaný list
Jak tak dokážete
žít?

Proč jsem
sama sebou
ne falešnou?
Bych zapadla
do smrti
co dává mi číst
váš schovaný list

Dnes poprvé
připiji
na čistou lásku

Připiji
na přímost vztahu
co poznala jsem
méně než málo

Připiji
na přímost slova

A tímto poselstvím
procházím
v žalu
sklenky vína

Na lidství připíjím
dnes poprvé
ať nechutná jak
blín
Publikoval(a): kopretina7777, 14.4.2022
Přečteno (52x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Hášaša, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 07:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti