Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

HAVRAN

HAVRAN

~ HAVRAN ~





Opřu si kolo o lípu,

aby i ona věděla,

že jsem se vrátil zpátky.



Pak v kostele se pomodlím,

za všechny ty, co odešli,

za duši drahé matky.



~



Dnes i já vcházím šedivý,

i já jsem míval dítek,

však jejich oči nevidím,

sny padly do výčitek.



~



Nad hrobem dětí černý stín,

havran, jak smrtka krouží,

se stářím slunce míň a míň,

pohaslo Světlo Boží.



~



Snad havran na hrob usedne,

s ním klid do duše mé,

srdce ulehne do země;



mé srdce - prázdné čekání...

objetí bezedné!
Publikoval(a): J.F.Julián, 8.4.2022
Přečteno (92x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra, Hášaša, Marcone, Cabasek, valachia, Mirastus, mrakolet

Spodek

Stránka generována 24.4.2024 17:10
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti