Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Odloučení v potěšení

Odloučení v potěšení

Flamaintenebris Básně » o Životě

Anotace: Pár pohnutek co v srdci třímá

Na ostrůvku sedím sám
a v hlavě se mi přemítá ten děj
kdy odstřižení i v životě mám
od ostatních, k pojmu rej
Sám v mdlobách usínám
kdy přijde zítřek co vím
sám chodím pro rady k pannám
těm co šeptem napoví
To hlouček stromů a pár básní k tomu
mi je potěšením
kdy ze sna mne tahá budíkovo drnčení
Úkol nějaký mám to vím dobře
toť jediná jistota co ve mě vře
Lézt v propastích a slaňovat radosti
jak otočeno jest
přes hory, kopce a strasti
já mám souzeno nést
To břímě smíchu a bezedných džbánů
kdo ví co je praveno v plánu?
Není-li to víc či nic
pokračujeme dále v otázce kdy piš nic
Nicotou je pokušení
změnit mnohé co ještě není
nicotou je vydrž a nevzdávej
v těch chvílích kdy ti praví přidávej
nicotou jest sladké roztroušení
zeptat se jen je-li tady?
To nicota nám ukazuje směr jasný namaluje
je to kletba stoletá stále chytat člověka
po mnoho času v dáli hřmí starosti
mnoho nohou mnoho srdcí
pukají ti zase kosti
další porce v kopě porcí
Publikoval(a): Flamaintenebris, 7.4.2022
Přečteno (61x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 21:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti