Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Básníci

Básníci

mrakolet Básně » Smutné

Anotace: Stesk po básnících

Básníci jsou jen stíny minulosti
a zbělené jsou jejich kosti
i čas už na ně zapomněl
jen hrstce je jich stále žel.

Lidé se srdcem z kamene
a s myšlenkami v bance.
Zapomněli jsme docela
na milované psance.

Kudy jen plynuly jejich dnové
a jestli snad budou někdy nové.
Jestli i čas si vzpomene
a zabuší srdce kamenné.

Ve svém dlouhém dálném běhu
dřív než nalezne svého břehu.
Pozdravujte víru mou
že tma již nebude jim tmou.
Publikoval(a): mrakolet, 7.4.2022
Přečteno (97x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, kopretina7777, Jikra, Hášaša, děda včela, Mirastus, Makaveli

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 15:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 7 stránek.
roboti