Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ulice

Ulice

Auta v obou směrech valící se,
jako řeka, chodci na přechodech,
Klidné kdysi - tvářící se cize,
ulice, jen o víkendu oddech.

Přeplněná parkoviště,
auta i také přes chodník.
Živé a mrtvé jeviště,
sem tam obchůdek a podnik.

Lidé s mobilem před sebou,
nevidoucí, neslyšící.
Kráčející se svou kletbou,
volající si, píšící.

A ti kluci v ulici,
klukoviny tropící.
To, co u nohou bouchne,
není pro ucho, to ne.

Také pejsci si značící,
každý roh každého domu.
Není-li tu sokl mycí,
ošklivé i mapy k tomu.

Národností tu již mnoho,
téměř z celičkého světa.
Promíšení všeho toho,
tovární kouř k nebi vzlétá.
Publikoval(a): Litarts, 6.4.2022
Přečteno (47x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Psavec, Flamaintenebris

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 07:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti