Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Je chladno...

Je chladno...

Chladno je...

Chladno je
jaro se zachvěje
zima si užívá
a květy mrznou
vzpomínka mučivá
mihne s tmou

ptačí zpěv drhne
ve studeném ránu
teplý závoj strhne
bez soucitu hraném na piáno

rezavé listí napadané
na suchých stráních spí
presývám prach přes natažené dlaně
než v zelené se život rozvoní

ocelové mraky
ta tichá mrazivá karavana
hrající si na cizáky
troubí na zteč ledového rána...
Publikoval(a): Klarineb, 2.4.2022
Přečteno (73x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: kopretina7777, Lipová, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:52
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti