Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

První lásky

První lásky

Cabasek Básně » o Lásce

Anotace: Vzpomínky na první školní lásky.

PRVNÍ LÁSKY

Vzpomínky táhnou mě do časů mládí,
do školních šaten a lavic popsaných.
Do časů kdy dívky prvně nás svádí,
do chvilek nevinných lásek vyznaných.

Do dob kdy neměl jsem starosti žádné,
kdy jsem byl klukem co prostě jen žil.
Klukem co poznával nástrahy zrádné,
a o krásných spolužačkách tajně snil.

Všechna ta jména honí se mi hlavou,
kolik jich bylo už opravdu nevím sám.
Každá z nich měla být pro mě tou pravou,
dnes už jen s úsměvem vzpomínám.

Na nesmělé pohledy a mrkání okem,
na to jak krásně se uměly smát.
Na líté souboje s údajným sokem,
který se pokoušel mi v cestě stát.

Na první polibky a na letmá objetí,
na to jak spolu chtěli jsme si hrát.
Občas mě z toho přemůže dojetí,
já všechny ty holky měl opravdu rád.

Tu krásnou dobu někdy postrádám,
je jako střípky a malé kamínky.
Do veršů na papír z nich poskládám.
na první lásky nádherné vzpomínky.
Publikoval(a): Cabasek, 28.3.2022
Přečteno (110x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Lipová, Hášaša, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:53
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti