Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dvě strany mince

Dvě strany mince

Hášaša Básně » o Životě

Anotace: Takový pozdní noční/brzký ranní proud myšlenek

Půl jedné ráno a nejde spát
mozek jede jako stroj
i když já nechci on chce se ptát
a já nemám proti zbroj

Co bylo, co bude, co mohlo být
co všechno mohlo mi náležet
ale stejně, až jednou budu hnít
bude jen na okamžicích záležet

Svět je jen obrovský paradox
když řešíme svoje problémy
plácáme se, je to jak box
a nám z nich vznikají edémy

Přitom někdy problémy člověčí
zdají se druhým jako nic
někomu koruna postačí
a kdo má všechno chtěl by víc

Někdo jde po ulici
a jen tak najde dvacku
někdo se jen přichomítne
a dostane facku

A takový trosečník
i byť je v ráji
přemýšlí jen nad tím
že je vlastně v háji.
Publikoval(a): Hášaša, 17.3.2022
Přečteno (64x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Makaveli, Mirastus, Marcone

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 21:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti