Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

UMĚNÍ JÍT VE MĚ,KDYŽ SVÉ BOŽSTVÍ ROZLOŽIL

UMĚNÍ JÍT VE MĚ,KDYŽ SVÉ BOŽSTVÍ ROZLOŽIL

Martin Havlíček Básně » o Životě

Anotace: dovoluji si prožít...:)

umění jít ve tmě sám
když nevidíš oceán
jako ta vina obluda na plese
v zimní bundě a tkaničkama
hladová jako prase
co čeká svý vánoce
s ozdobama

ale ty jí vidíš do srdce
a nabízíš rozdělat oheň
plamenem posvítit na fejky
a uvolnit zamrzlé kouřem

a tak

vystoupí z vlaku aby mohl být vlakem
se svými plusy a mínusy v sobě
rozjetý pustil se záchranné brzdy
však vidí si na kolej i když je zraněn

měl zmeškané hovory se svou hlavou
nedělal závěry když ještě nedojel
do stanice důvěry projíždí branou
ve které si ovoce popadá samo
když (po)odstoupíš stranou
Publikoval(a): Martin Havlíček, 16.3.2022
Přečteno (68x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Mirastus, Makaveli, Marcone

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 21:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti