Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Beznaděj

Beznaděj

Dodi9 Básně » Láska ... zklamání

Anotace: jedna noc a tisíce zmatených myšlenek..

Tápu.
Tápu černou tmou,
ruce natažené před sebou
Narážím do těch samých stěn,
chladných, mnou již ohmataných.
Hledám dveře, snad jen okno..
toužím zas zahlédnout jasný den..
jen nahlédnout, jednou se nadechnout
Není žádné východisko ven??

Hledám.
Hledám důvod, proč?
Proč není vše jak má být?
V slzách mých jen se smoč,
možná pak dokážeš pochopit..
Černá oblaka zakryla mi nebe
a já zaslepena hledám..
Zaslepena láskou, či zaslepena temnotou?
Hledám tebe..hledám sebe..

Naslouchám.
Naslouchám do hlubin ticha
divoce mé srdce tiká..
a v myšlenkách noří se tvůj hlas..
Ten hlas, co city mé jen míchá,
hlas, který stále nedozněl,
hlas, který plány měl,
hlas, co lásku do ucha mi pěl,
hlas, co na mě už zapomněl..

Proč?
Proč stále ta válka trvá?
je to již dlouhý čas..
válka mezi dvěma světy,
každý svět omílá své věty..
ale oba chtějí mír mít zas.

Bloudím.
Bloudím v začarovaném kruhu
Srdce prosí..Odpusť!
Kdežto mozek volá..Stůj!
On už nikdy nebude tvůj!
Oči hledají to, co zbylo z nás
marně čekám na tvůj hlas..
Jen ozvěna vrací se k uchu
Nebude tvůj, tvůj, tvůj..
Publikoval(a): Dodi9, 11.4.2011
Přečteno (363x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Engliš, Rezervé, Sonja la Rosa

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 08:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti