Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Moje pohlednice

**Moje pohlednice

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: ***zasněžená***

~~~~~~~~~~
Bílá paní zima
ta vystrkuje drápky
my se doma u kamen
koukneme do pohádky,
horký čaj v hrnečku
nám zahřeje ruce
díváme se z okna ven
a venku?
Chumelí už do ulice.
I tak to chodívá.

Brzy tam stojí
naši páni sněhuláci
každý drží koště
z mrkve nos jim zastrčím
mezi uhlově černé oči
oni pak svoji hlavu
k nebi trochu pootočí,
potom se černými uhlíky
na mne jeden pousmál
vidí že chumelí.
Jupí,teď si zavýskal.
A trochu se pochroumal.
Fazónu mu opravili kluci
pak padnou do sněhu
a jsou jak další sněhuláci.

Zima má být bílá
zima má být mrazivá
taková zima
se vždycky líbila.
A co ještě?
Už vím,
mé zimní pohlednice
jsou pořád na poště.

~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 6.1.2022
Přečteno (27x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Hedullinn, Mirastus, Bezhlavý rytíř

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 08:14
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti