Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pohltí je les

Pohltí je les

Vlnitý lidi choděj po vlnitym plechu,
křupavý lidi choděj po křupavym mechu.
V spěchu
i pomalu,
v koženym obalu.
Protoževšechnynočnímůrymůžouschovatdokapes.
Než se promění v popel
a prach
a pohltí je les!

Kam jste
došli
v cizích
botách?
Kdo z vás
to v nich
nejdál
dotáh?

Vlň se,
vlň se,
křupej,
křupej:
zvenčí
ostrej,
zevnitř
tupej,

spěchej
vpřed i
couvej,
couvej,
z cizích
bot se
nevy-
zouvej.

Vyndej
z kapes
noční
můry,
malbu
omez
na kon-
túry.

Necí-
tíš se
ve své
kůži?
Necí-
tíš se
ve svym
těle?
Necí-
tíš se
ve svym
světě?
A proč
ti to
přijde
skvělé?

Vybledlý lidi choděj po vybledlý pláži.
Nemají zrak, i tak si světla váží.
Písek jim plní ukradený boty,
tiše se mísí s zrnky antihmoty.

Lidi jsou lidi,
choděj kudy choděj.
I světec chodí
tudy, kudy zloděj.
V kapsách si nosej
střípky vlastních světů.
V spěchu
i pomalu,
v koženym obalu
s mašlí z rudých květů.
Protoževšechnynočnímůrymůžouschovatdokapes.
Než se promění v popel
a prach
a pohltí je les!
Publikoval(a): mnich-v-blues, 7.11.2021
Přečteno (65x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 03:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti