Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Duše světa

Duše světa

Lipová Básně » Smutné

Anotace: dneska se mi stýská prostě, po mých... možná to ani není báseň a hudba mi ji spustila tak si ji tam dám taky

.
Duší světa jsou i moji blízcí
pro někoho tak vzdálení
rozmarní rozverní milující
též
poskytující zázemí
náruč a něhu
pokoru
vylétnem spolu nahoru
perutěmi se obejmem
v lásce srdci i duchu
vždyť proto byli jsme stvoření
přijít sem spolu na zemi
až do konce tvoření podstaty vzruchu

života

pramen jím teče šťáva bytí klokotá
však někdy taky spodní proudy
ospalost marnost nicota

Někomu občas vzpomenout si
trochu déle trvá
to nevadí jen držme rytmus
pravdivost a čaromocná
byť někomu nepříjemná
božství bohyň napojení slova

nebo ticho

jež samo sebou naplněné
šíří světy
a postrádá
psycho
.






https://www.youtube.com/watch?v=122isznJdto
https://www.youtube.com/watch?v=x5kCqkQjAZk
Publikoval(a): Lipová, 6.11.2021
Přečteno (137x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, děda včela, Psavec, Klarineb, Mirastus, Makaveli

Spodek

Stránka generována 24.4.2024 02:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti