Čtení pro chtění / Souboj
Čtení pro chtění / Souboj
Čtení pro chtění
A ten verš, ztečný terč,
i s náustkem svým přes.
S křížkem též á la kněz,
kde řeč přechází v křeč.
A ten verš, zjevný leč,
v melodickém chvění.
Jenž se tónem mění,
ve chvalozpěvnou zteč.
Pro znění citu přec,
a uvolnění z pout.
By se i dalo hnout,
básnička není klec.
Souboj
Ubránit se korozi,
jež ti i právem hrozí.
Chemií času tvého,
z pohledu též letmého.
Vzepřít se tak soupeři,
jenž jeho délku měří.
Vyzvat jej vždy na souboj,
oděn v statečnou zbroj.
Ten čas, zrající tu kvas,
by i vidět bylo snáz.
Bystří oko průhledů,
větší míru ohledů.
Publikoval(a):
Litarts, 6.11.2021