Jemnosti
Jemnosti
Ve všech spojitostech,
básnivé ctnosti.
Kde i v jejích kostech,
znění předností.
Co chce jimi říci,
že takto cítí?
Básník vzdoru snící,
v boji, jako kvítí.
Třeba ten něžný květ,
drobný, lipový.
Jenž umí zavonět,
tak i pravdu poví.
Jemnosti vzletností,
utkané s výztuží.
Zde v jejich věrnosti,
též zbraně růží.
Publikoval(a):
Litarts, 5.10.2021