**Parádivá
**Parádivá
Anotace: ..ze vzpomínek..
~~
~~~~~~~~
Hora,
ta hora vysoká
má dnes šaty z mlhy
na hlavě má i v létě
čepici sněhovou
střevíce nosí z kleče
sváteční punčochy
má bystřinou zdobenou.
Lem horského roucha
hoře údolí půjčilo
horu loupe v kolenou?
Ale ne,
to se jen kamení drolilo.
Léto ji dozdobí protěží
sněhová čepice
ta však chvíli vydrží
i když
slunce dá hoře
ten pravý zlatavý jas
kdo hory miluje
ten zpátky se rád vrací.
Jako kamzíci.
I když to někdy chce
dost dlouhý čas...asi.
Tam rád přijme od hory
zdravé povětří
ano,tak to má být,tak se to
patří…
~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 28.9.2021