Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Létavice

Létavice

Marie Bernadeta Básně » Sci-fi, fantasy

Anotace: Již není třeba váhat více, když v mysli mojí létavice ...

Létavice

Již není třeba váhat více,
když v mysli mojí létavice
mne k rozptýlení zvou
a ony zatím
jen odrazem touhy mojí jsou.

Ach, koni můj, zvolni na chvíli
a nad vodami mého štěstí
svoje křídla učesej
a potom tryskem unášej mne dál
a kde jsi chvíli v oslnění okamžikem stál,
tam ať se vznáší duhové létavice
a je jich plný sál,
ať tančí v kruhu neustálých vibrací,
a každá létavice ať dlaně k tobě obrací!

V tom sále uzavřeném kdesi tam,
já pro tebe si, milý, poslat dám
a ustelu ti na trůnu,
kde nasadím ti korunu
a spolu s duhovými odlesky
pošlu pro štěstí
pár bublin z bublifuku,
co se v letu rozpustí.
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 31.8.2021
Přečteno (63x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Mirastus, Hedullinn

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 15:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti