Let na Pegasu
Let na Pegasu
Anotace: ... někdy se na chvíli zastaví a hltavě pije každý okamžik...
Let na Pegasu
Léto už pomalu vchází do zrání a čas se prohlubuje,
vnímám, jak letí jako splašený Pegas, co je stále do větru
a v tomto letu nacházím v sobě dychtivého čtenáře svého vlastního příběhu,
v němž hltám všechny prosté chvíle skrze všeobjímající lásku,
která mne obklopuje zvenku i zevnitř
a já ji nechávám proudit celým svým bytím,
aby mne naplnila a zcela proměnila.
Můj život je cesta a zároveň čtení v knize na hřbetě splašeného Pegase,
někdy se na chvíli zastaví a hltavě pije každý okamžik,
v těch chvílích s ním hledím jako do zrcadla a vnímám odraz sama sebe,
jak splývám se vším živým a objímám jsoucno v sobě i v něm,
který se řítí oblohou nad modrou planetou, kde čtu svůj srdceryvný příběh o štěstí,
jenž spěje v cvalu k plnosti lásky, která mne jednou zcela prostoupí
a duch přestoupí v dlaních mého ochránce do vlaku na Věčnost,
kde budu číst již příběh bez konce, neboť mne láska zcela prostoupí
a naučí mne vnímat vše podstatné ve stálém trvání přítomnosti.
Nyní si přeji ve svém letu na Pegasu
pochytit ještě žití všechnu krásu
a vší silou obejmout tu bílou hřívu rozevlátou.
Ať vzduch a slunce pročistí mé plíce!
Ať čistá voda všechno ve mně zrcadlí,
když povznáším se nade vším,
a při tom ať jako strom k nebi rostu výše
a vnímám i své kořeny, co v zemi dlí,
a dávají mi spočinutí na jediném místě na zemi.
https://www.facebook.com/basnik.mariebernadeta
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 22.8.2021