Skryré kroky
Skryré kroky
Co neříká se nahlas,
může být tak cítěno.
Jako též vnitřní zápas,
o to, co výše ctěno.
Co tíží v skrytu duši,
ležící i na srdci.
Vzdorem tíhu přehluší,
pro úsilí horoucí.
Pro oheň nehasnoucí,
hledající svatosti.
Dnem a probděnou nocí,
takovéto spjatosti.
Stále ustupující,
i z přemíry nároků.
K výši své putující,
spletí těch skrytých kroků.
Publikoval(a):
Litarts, 24.7.2021