Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hrob stínů

Hrob stínů

Bezmocný
bezradný
prázdný
stíny
bez viny

Stíny
pobledlé
citům chudé
co z nich zbude

A kopretiny
pro stíny
pokládám
na hrob
Stínů
se nelekám
však nemají viny

Kopretiny
na hrob
tomu kdo roztrhán
a vysvobodit
může
jen
čas sám

A hrůza
hroby duše
otvírá
a
temné skrýše
pavučin
duše

Zlehka dech
ulpí ve snech
průhledných
třpytivých
v paprscích luny

Toužící sny
po klidu
hojí rány
zkrásní
za záře luny

Na kopretiny dopadá
ten jas
v pobledlosti své
míjíce čas

A život
zemskou tíží
je
podveden
tak končí den
Publikoval(a): kopretina7777, 8.7.2021
Přečteno (58x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š.

Spodek

Stránka generována 16.9.2024 22:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti