K narozeninám
K narozeninám
Anotace: Báseň k narozeninám jedné staré lásky.
Před osmi lety spatřil jsem,
dívku sladkou jako med,
že by se do ní každý kluk,
zamiloval na pohled.
Každý rok když vidíme se,
mě krása její okouzlí,
i když si dá třeba rajče,
co tváře rudé probouzí.
Úsměv jako východ slunce,
se každou chvíly rozzáří,
a dolíčky k tomu věru,
teplo v srdci vytváří.
Teď je jí krásných dvacet let,
a od srdce jí přeji,
zdraví a štěstí aspoň na sto let,
a lásku v srdci jejím.
Všechno nejlepší, Aničko.
Publikoval(a):
poetrytrial, 5.7.2021