V krajích snů
V krajích snů
Těch vonných a líbezných,
v krajině nedotčené.
Kam jen vstoupit snad i hřích,
žádné stopy chtěné.
Okřídlen v ní jako pták,
vznáším se svým dějem snu.
V jasu, vůni jen si tak,
žel probuzením zhasnu.
Vždyť takto to i bývá,
krása v ošklivost spěje.
Čistota, něha snivá,
o svou pravost se chvěje.
Publikoval(a):
Litarts, 3.7.2021