Pro Tvou krásu
Pro Tvou krásu
Anotace: Čímkoliv chci být, - jen pro tu Tvou krásu
Když malíř štětcem namaluje Tvůj obraz,
když zloděj Ti drahokam dá jako důkaz,
když hvězdář Tvé jméno dá novému souhvězdí,
když spisovatel píše o Tobě jako o štěstí,
když voják na stráži si Tě nedokáže nevšímat,
když doktor řekne: Co to tu máme za případ? :-)
když taxikář Tě odveze na světa kraj,
když švihák Tě vyzve k tanci- hudbo hraj!
když režisér má pro Tebe hlavní roli,
když filozof Tě nechá přemýšlet o čemkoliv,
Když plavčík Tě zachrání před utonutím,
Když optik ve Tvých očích jen tak nezabloudí,
Když rybář je Tvou skromnou sítí pohlcen
Když snílek neví, zda byl či nebyl to sen,
Když sochař Tvou sochu z kamene vytesá,
Když dítě se usměje, Tvé srdce Ti zaplesá,
Když krejčí Ti ušije kostýmek přímo na míru,
Když mistr načtrtne Tvůj portrét na kus papíru,
Když kadeřník dotýká se Tvých voňavých vlasů,
Každým takovým chci být - pro tu Tvou krásu :-)
Publikoval(a):
MaCH007, 23.6.2021