Běžný den....
Běžný den....
Anotace: Basnicka psaná původně na fb, i s fotkou, týká se našeho běžného dne s 2,5 letou dcerou a 5měsíčními dvojčaty
Kolem páté, podle zvuků,
probouzí se první z kluků,
kolem šesté - jejich doba -
vřískají tu svorně oba,
o půl osmé z ložnice,
skáče třetí opice,
Lukáš, Tobík, Natálie,
od rána to u nás žije,
zkrátka celé dopoledne,
honem tam a zase vedle,
nosit , krmit , přebalit,
není na nás suchá nit.
Po krmení dravé zvěře,
vyrážíme s nimi dveře,
v kočárku se prospí chvíli,
na večer naberou síly....
Když se světlo za tmu mění,
slunce v dáli zapadá,
vlčí vytí v dětském znění,
v našem bytě převládá,
usne jeden, druhý skučí,
hlava se nám z toho točí,
usínáme ve stoje,
hbitý párek dětských očí,
kouká na nás z pokoje,
v deset už snad všichni spí,
plní plenky, sladce sní,
proto honem, plní zlosti,
na manželské povinnosti,
hotovo a fofrem chrápat,
za chvíli to začne vstávat....
Publikoval(a):
LH86, 22.6.2021