Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zbloudilý irbis

Zbloudilý irbis

Zbloudilý irbis se podle šklebí,
už splnil všechny úkoly:
vyždímal trpké mirabelky
do zoraných brázd na poli.

Teď bíle, spokojeně svítí
uprostřed lánů kyselých
a šklebí se... však v hloubi bytí
přeje si, aby padal sníh.

Ach! Místo sněhu padá tukan,
větev se pod ním zlomila!
Irbis se lekne, tukan tukne...
a tím bych pro dnes skončila.
Publikoval(a): mnich-v-blues, 15.6.2021
Přečteno (71x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: LadyLoba Romana, C.I.F, Mirastus, Marcone

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti