**Letí bílí čápi
**Letí bílí čápi
Anotace: ..a doletí kam mají..
~~~~~~~~~~
Tam nad loukou
nad lesem i vodou
bílí čápi letěli
domů z dáli
rádi se vrátili
ti by snad i nebe
jakoby láskou cukrovali.
Letěli spolu nad kapličkou
tam co klečí dívka
s modlitbičkou.
A na čápy hledí
pak v kleče prosí
čápa co děti v povijanu nosí
potom i svíci zapálila
k Marii se tiše pomodlila.
Smutná jde domů
přes políčko
zastav se na chvíli
mé zlatíčko
já tě mám holka rád
a vím že ty mě též
mě,toho kluka od vedle
moc miluješ.
Do roka se ti dva
u oltáře vzali
a jasná věc žádného čápa
nikdy nepotřebovali.
~~~~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 8.6.2021