Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Óda na strom

Óda na strom

Mari13 Básně » o Přírodě

Anotace: ... pro teď něco hezkého :-)

Sedím pod stromem a všechno se rozplývá
jen ten strom je stejný
jakoby ho někdo vyjmul
z prostoru a času
a zasadil do jeho vlastního
vesmíru
smíš ho s ním sdílet
na chvíli
jak se větve hýbou, živě,
po způsobu klubka hadů
- a přeci uzdraví
po způsobu rukou pohádkových skřetů
- a přeci tančí
podle vůně větru podle síly slunce
i stín tančí
pomalým, elfím pohybem
s kuší v ruce
jemně pohupuje
výhonky zeleného světla
zaostří ho
respektuje přece čas
a vystrčí tě
ze své bubliny
Publikoval(a): Mari13, 17.5.2021
Přečteno (100x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: mys, Lipová, Hedullinn, Mirastus, Klarineb, Marcone

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti