Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Óda na ČJ

Óda na ČJ

Jak český jazyk je krásný,
malebný a jak barvitý.
Pro toho, kdo píše básní,
o skutečnosti či mýty.

Kolik výrazů a tvarů,
jen pro vyjádření citů.
Rozumu, také rozmarů,
otevřeně i ve skrytu.

Zásobu slov tak velikou,
a kolik jen těch synonym.
Pro sdělení též oklikou,
nebo i četných homonym.

Jak úrodnou je mu půdou,
pro obsah, formu vyznění.
Hrou chladu, vášně či svůdnou,
a citové verše snění.
Publikoval(a): Litarts, 14.5.2021
Přečteno (75x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 11:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 17 stránek.
roboti