Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Perly na dně

Perly na dně

Lepší prázdná kapsa,
nežli prázdná hlava.
Moudrý je, kdo bere?
Moudřejší, kdo dává.

Ptáš se mě, proč lovcem perel
nelze být tak snadně?
Je to tím, že pravé perly
objevíš jen na dně.

Mizí slunce rudé,
řekla bych, že bude
už za krátkou chvíli
můj svět černobílý.

Ptáš se mě, proč vypadám tak
pobledle a chladně?
Je to tím, že pravé perly
objevíš jen na dně.

Po setmělém městě,
po promoklé cestě
vítr nese míle
třešní kvítky bílé.

Musíš totiž bosou nohou
nahmatat dno tvrdé,
jen aby sis uvědomil,
že jsou perly všude.
Publikoval(a): mnich-v-blues, 1.5.2021
Přečteno (112x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, Kytka62, děda včela, Jikra, Mirastus, Marcone

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti