Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Život a smrt

Život a smrt

Zoufalý výkřik
do nitra
a všechno utichá
ticho a čas

Mrtví krkavci
bdí
v tvém křiku
křídly mávají
kořist hledají
za prachu země

Krkavci
nezaboří drápy
do mrtvoly
Dnes i slunce svítí
a zpívají cvrčci
dotek jara
smrt utichá
život dýchá
v tvém polibku
pod třešní

Kořen kmene
precizně rostlý
květy nasadil
aby plodil

Strom s letokruhy
skrytými času
kdo pokácí život
vezme polibku
krásu
tak mrtvý je
neb
život všechno je

Život v bolesti
co dá kvést radosti
a kvete a plodí
a mě krásně je
dnes pod stromy
Publikoval(a): kopretina7777, 1.5.2021
Přečteno (66x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Psavec, děda včela, Mirastus, Marcone

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti