Pnoucí
Pnoucí
Jak jen rozpíná se,
rozechvělé v duši.
V touze své po kráse,
co vše je hned zkruší.
Jak by rozdalo se,
ve vstřícnosti vděku.
Darem velkoryse,
ryze, bez převleků.
Avšak i skrývá se,
za branou zranění.
Ozvěnami v hlase,
tóny jeho znění.
Pne se a rozpíná,
v touze nekonečné.
Stavem svým i vzlíná,
to srdce horečné.
Publikoval(a):
Litarts, 25.4.2021