Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Něco jako naděje

Něco jako naděje

Větve kreslí proti nebi
pitvořivé obrázky,
do srdce se přitom kradou
nepříjemné otázky.

Je však teplo, je však jaro,
já nechci mít v srdci stín:
odemknu ho petrklíčem
a otázky propustím.

Vyletí jak holubice
nesoucí list naděje,
že roztají všechny strachy,
všechny zimní závěje.

Zní to zvláštně, přiznávám to.
Zpráva je však nevinná:
S každým koncem, stručně vzato,
nový život začíná.
Publikoval(a): mnich-v-blues, 29.3.2021
Přečteno (177x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra, Lugilla, Klarineb, Marcone, Makaveli, děda včela, Mirastus, Lipová

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 12:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti